Доступність посилання

ТОП новини

НАЗК проведе позачергове засідання через роботу системи електронних декларацій


Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) 27 жовтня проведе позачергове засідання.

Як повідомляє прес-служба агенції, на порядку денному єдине питання – стан функціонування системи електронних декларацій.

​Раніше повідомлялося про нестабільну роботу системи, у НАЗК це пояснили великою кількістю запитів. 25 жовтня в агенції повідомляли, що лише протягом останньої доби було 3,8 мільйона запитів, а кількість запитів на годину – понад 200 тисяч.

В агенції заявляли, що останній день подання електронних декларацій за 2015 рік – 30 жовтня.

Перша спроба запуску, запланована на 15 серпня, зірвалася через відсутність атестата відповідності комплексної системи захисту інформації Єдиного державного реєстру декларацій, який не було надано через невідповідність системи вимогам безпеки інформації. Тоді заявили, що електронне декларування запустили, але лише «в тестовому режимі». Відтак систему довелося терміново переробляти, щоб вкластися в новий і вже остаточний термін повноцінного запуску 1 вересня.

Відповідно до закону «Про запобігання корупції», впродовж 60 днів після запуску системи електронного декларування декларації мають подати особи, які посідають відповідальне й особливо відповідальне становище. Це близько 50 тисяч високопосадовців, серед яких президент, прем’єр-міністр, члени уряду, народні депутати України, заступники міністрів, керівники центральних органів виконавчої влади та їхні заступники.

XS
SM
MD
LG