Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко засудив спроби дискредитувати роботу голови НБУ – Шимків


Петро Порошенко
Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко засудив спроби дискредитувати роботу голови Національного банку України Валерії Гонтаревої, заявляє заступник глави Адміністрації президента Дмитро Шимків.

«Усі члени Національної ради реформ засудили публічне цькування, яке має відверто замовний характер і негативно впливає на роботу НБУ. А в умовах гібридної війни, яка ведеться проти нашої держави, це один із дестабілізуючих факторів», – сказав він за підсумками засідання Нацради, яке відбулося 25 жовтня.

З ініціативою розгляду питання про відставку голови НБУ виступили представники низки фракцій, а 18 жовтня парламентський фінкомітет, який очолює представник фракції Радикальної партії Сергій Рибалка, ухвалив рішення звернутися до президента України з проханням звільнити голову Національного банку із займаної посади через «втрату бездоганної ділової репутації».

Сьогодні Національний банк України звернувся до голови Верховної Ради України Андрія Парубія з пропозицією змінити голову парламентського комітету з питань фінансової політики і банківської діяльності Сергія Рибалку у зв’язку з «непрофесійністю і політичною заангажованістю», у НБУ також є претензії до складу комітету.

У Верховній Раді вже вимагали відставки Гонтаревої, зокрема у березні 2015 року, після різкого падіння гривні.

XS
SM
MD
LG