Доступність посилання

ТОП новини

Військовий шпиталь у Дніпрі суд повернув державі – радник голови Дніпропетровської ОДА


Військовий шпиталь у Дніпрі, де лікують поранених на Донбасі бійців, повернули в державну власність. Про це в середу повідомив радник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Юрій Голик.

За його даними, рішення ухвалене Вищим господарським судом України.

«У довгій каламутній історії з військовим шпиталем поставлена крапка», – заявив посадовець.

Через оборудку 9-річної давнини майно Дніпропетровського військового шпиталю кілька років перебувало під заставою в російського банку.

У 2007 році Міністерство оборони України уклало угоду з приватною фірмою про спорудження нового сучасного шпиталю у віддаленому районі Дніпропетровська, взамін фірма забирала собі землю й споруди чинного шпиталю практично в центрі міста. Однак ніякого нового лікувального закладу «інвестор» не збудував, натомість перепродав майно іншій приватній фірмі, а та заклала шпиталь у ПАТ «ВТБ Банк». Кілька років юристи намагались через суди визнати оборудки зі шпиталем недійсними й повернути комплекс державі.

У червні 2015 року стало відомо, що комплекс військового шпиталю у Дніпропетровську повертається у державну власність. Відповідне рішення ухвалив Господарський суд Дніпропетровської області, задовольнивши позов, поданий Фондом держмайна України спільно з Міністерством оборони. Однак 10 лютого 2016 року Вищий апеляційний суд скасував рішення судів попередніх інстанцій про повернення військового шпиталю в державну власність і повернув справу на розгляд до Дніпропетровського господарського суду. 19 квітня 2016 року Господарський суд Дніпропетровської області ухвалив рішення повернути Дніпропетровський військовий шпиталь, який перебував у приватній власності комерційного банку, у власність держави, однак банк, що вважав себе власником шпиталю, подав на апеляцію.

Дніпропетровський військовий шпиталь – базовий медичний заклад лікування поранених на сході України бійців.

XS
SM
MD
LG