Доступність посилання

ТОП новини

Представник Росії раніше пішов з переговорів у Мінську


Борис Гризлов
Борис Гризлов

Представник Росії у Тристоронній контактній групі щодо України Борис Гризлов раніше покинув переговори у Мінську.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, Гризлов вийшов і пішов до виходу, нічого не сказавши журналістам. Після цього Тристороння контактна група ще 20 хвилин продовжувала роботу.

Нинішнє засідання Контактної групи стало першим після саміту лідерів «нормандської четвірки», який відбувся у Берліні.

19 жовтня лідери України, Франції, Німеччини та Росії під час зустрічі у Берліні домовилися щодо необхідності створити «дорожню карту» виконання мінських домовленостей.

За словами Києва, головним є домогтися від Росії виконання її зобов’язань за всіма мінськими угодами, включно з графіком і відповідальністю за виконання. Київ також наполягає на тому, що політичні питання неможливо виконувати до виконання питань безпеки.

Москва ж заявляє, що вимагає від України швидкого поступу до політичних аспектів мінських угод, таких, як місцевих виборів на цій території і «амністії» бойовиків, іще до вирішення безпекових і гуманітарних питань – таких, як виведення з окупованих територій російських військ і озброєння, роззброєння незаконних збройних формувань, звільнення всіх заручників і незаконно утримуваних осіб чи передачі непідконтрольної нині Києву ділянки українсько-російського кордону під контроль ОБСЄ.

XS
SM
MD
LG