Доступність посилання

ТОП новини

Мінімальна зарплата з нового року становитиме 3 тисячі 200 гривень – Порошенко


Петро Порошенко
Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко повідомляє про рішення підвищити мінімальну зарплату з нового року до 3 тисяч 200 гривень на місяць.

«З першого січня 2017 року в Україні не буде жодної працюючої людини, яка отримує менше 3 200 гривень. При чому я звернувся до Уряду та Парламенту вжити вичерпних заходів, щоб це рішення не підвищило жодного податку, насамперед це стосується малого та середнього бізнесу», – заявив Порошенко 26 жовтня після обговорення з прем’єр-міністром Володимиром Гройсманом.

За словами президента, підвищення зарплат стосуватиметься понад 4 мільйонів громадян України, що працюють, зарплата яких сьогодні становить 1450 гривень.

Раніше у середу прем’єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що Кабінет міністрів планує запропонувати Верховній Раді збільшити мінімальну заробітну плату до 3,2 тисячі гривень у 2017 році. Гройсман зазначив, що раніше до проекту держбюджету передбачалося внести мінімальну зарплату у розмірі 1,6 тисячі гривень, проте уряду вдалося знайти можливості збільшити її вдвічі.

В ухваленому парламентом у першому читанні проекті держбюджету-2017 було заплановано зростання мінімальної зарплати до 1 тисячі 762 гривень на 1 грудня 2017 року із 1,6 гривень на 1 грудня цього року. Розмір прожиткового мінімуму закладений на рівні 1 544 гривні, у травні наступного року він мав підвищитися до 1 684, а в грудні – до 1762 гривень.

XS
SM
MD
LG