Доступність посилання

ТОП новини

НАЗК закликає «Українські спецсистеми» посилити заходи для безперебійної роботи системи е-декларування


Голова Національного агентства України з питань запобігання корупції (НАЗК) Наталія Корчак
Голова Національного агентства України з питань запобігання корупції (НАЗК) Наталія Корчак

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) закликає держпідприємство «Українські спеціальні системи», яке є адміністратором реєстру електронних декларацій, посилити заходи із забезпечення роботи системи е-декларування. Відповідне рішення ухвалили на засіданні НАЗК.

Як повідомила глава НАЗК Наталія Корчак, також на засіданні було вирішено організувати до 30 жовтня цілодобове чергування для успішного завершення процесу подачі електронних декларацій.

За даними НАЗК, станом на ранок 27 жовтня до системи електронного декларування активів чиновників надійшло близько 52 тисяч е-декларацій

У процесі декларування, зазначають в агенції, виникають труднощі, про що свідчить велика кількість скарг від тих, хто намагається подати е-декларацію.

Раніше повідомлялося про нестабільну роботу системи, у НАЗК це пояснили великою кількістю запитів. 25 жовтня в агенції повідомляли, що лише протягом останньої доби було 3,8 мільйона запитів, а кількість запитів на годину – понад 200 тисяч.

В агенції заявляли, що останній день подання електронних декларацій за 2015 рік – 30 жовтня.

Відповідно до закону «Про запобігання корупції», впродовж 60 днів після запуску системи електронного декларування декларації мають подати особи, які посідають відповідальне й особливо відповідальне становище. Це близько 50 тисяч високопосадовців, серед яких президент, прем’єр-міністр, члени уряду, народні депутати України, заступники міністрів, керівники центральних органів виконавчої влади та їхні заступники.

XS
SM
MD
LG