Доступність посилання

ТОП новини

Рева: підвищення мінімальної зарплати позначиться на субсидіях у наступному опалювальному сезоні


Андрій Рева
Андрій Рева

Підвищення мінімальної зарплати впливатиме на призначення субсидій на сплату житлово-комунальних послуг, але не в цьому, а в наступному опалювальному сезоні. Про це в ефірі Радіо Свобода розповів міністр соціальної політики України Андрій Рева.

«Тим, кому зараз призначена субсидія, її розмір не зміниться. Тобто до кінця опалювального сезону підвищення тарифу буде повністю компенсовано, виходячи з тих доходів, які громадяни отримували до підвищення мінімальної зарплати», – сказав Рева.

Уряд має намір запропонувати Верховній Раді збільшити мінімальну заробітну плату до 3,2 тисячі гривень у 2017 році. Як заявив президент України Петро Порошенко, підвищення зарплат стосуватиметься понад 4 мільйонів громадян України, зарплата яких сьогодні становить 1450 гривень.

Раніше до проекту держбюджету передбачалося внести мінімальну зарплату у розмірі 1,6 тисячі гривень.

Субсидію отримують українські родини, якщо їхні комунальні витрати перевищують в середньому 15% щомісячного сукупного доходу. Субсидія розраховується з доходу зареєстрованих у будинку (квартирі) осіб і оформлюється на будь-кого з членів сім’ї. Розрахунок розміру субсидій на опалювальний період 2016-2017 рік почали проводити після початку опалювального періоду.

XS
SM
MD
LG