Доступність посилання

ТОП новини

МЗС: утримання Сущенка під вартою є «гучним доказом» відсутності в Росії правосуддя


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Міністерство закордонних справ України вважає, що утримання українського журналіста Романа Сущенка під вартою є «черговим гучним доказом» відсутності в Росії правосуддя.

«Безпідставне утримання журналіста національного інформаційного агентства України під вартою в Росії за політично вмотивованим та надуманим обвинуваченням у «шпигунстві» стало черговим гучним доказом відсутності в цій країні системи правосуддя та забезпечення права на справедливий суд», – йдеться у заяві відомства.

Крім того, українські дипломати обуренні «фактом недопуску до зали суду під час «розгляду справи» консульської посадової особи України.

«Це є ще одним свідченням упередженості та заангажованості російського суду. Вимагаємо від російської сторони негайно звільнити Романа Сущенка та інших громадян України, які стали заручниками агресивної політики Росії, та забезпечити їхнє повернення в Україну», – наголошують у МЗС.

Сьогодні російський суд визнав законним арешт Романа Сущенка. Засідання відбувалося в закритому режимі.

30 вересня в Москві був затриманий український журналіст, власний кореспондент агентства «Укрінформ» у Франції Роман Сущенко, який прибув до Росії у приватних справах, щоб відвідати родичів. Федеральна служба безпеки Росії звинуватила його у шпигунстві і заявила, що він є «співробітником Головного розвідувального управління Міністерства оборони України». 1 жовтня Лефортовський суд Москви заарештував журналіста на два місяці.

Міністерство оборони України категорично відкинуло заяви про причетність журналіста до відомства і до військової розвідки. Сам Роман Сущенко провини не визнає.

XS
SM
MD
LG