Доступність посилання

ТОП новини

Генсекретар ООН: авіаудар по школі у Сирії може бути «воєнним злочином»


На місті авіаудару по школі, Сирія, 26 жовтня 2016 року
На місті авіаудару по школі, Сирія, 26 жовтня 2016 року

Генеральний секретар ООН Пан Ґі Мун заявив, що повітряні удари по школі у сирійській провінції Ідліб, у результаті яких загинули 22 дитини, можуть бути «воєнним злочином». Він закликав негайного розслідування цей випадок.

У заяві ООН, оприлюдненій 27 жовтня, мовиться, що генеральний секретар був «шокований повідомленнями» про авіаудар по одній зі шкіл у сирійській провінції Ідліб у результаті чого загинули 28 людей, серед яких 22 дитини.

«Якщо це було навмисною дією, це може бути прирівняне до воєнного злочину», – мовиться у заяві.

Раніше у четвер представниця МЗС Росії Марія Захарова відкинули заяви правозахисників і західних дипломатів, що Росія чи Сирія здійснили цей авіаудар, назвавши звинувачення «брехнею». «Російська Федерація не має нічого спільного з цієї страшної трагедії і з цим нападом», – зазначила Захарова.

Раніше UNICEF – дитячий фонд ООН – повідомив, що у результаті авіаудару була зруйнована школа у місті Хас. За останніми даними, загинули 22 учнів і 6 вчителів.

Провінція Ідліб перебуває під контролем сил опозиції. Телеканал Al-Jazeera повідомив, що сирійський центр моніторингу дотримання прав людини звинувачує у нападі на школу російську чи сирійську авіацію. В офіційній заяві UNICEF немає звинувачень на адресу цих сторін.

XS
SM
MD
LG