Доступність посилання

ТОП новини

Дніпро: оперний театр підтвердив звільнення з роботи артистки після інциденту з військовим у театрі


У Дніпропетровському державному академічному театрі опери та балету офіційно підтвердили звільнення Катерини Фондуроко, яка припустилась антиукраїнських висловлювань на своїй сторінці в соцмережах. Інформація була оприлюднена у п’ятницю.

«Артистка хору Катерина Фондуроко звільнилася з театру 25 жовтня 2016 року, а позиція артистки та її висловлювання у соціальних мережах є її особистою думкою, які жодною мірою не співпадають з поглядами колективу театру», – заявили в театрі.

Там також зазначили, що трупа театру постійно гастролює у містах поблизу передової, виступає перед українськими військовими, пораненими в шпиталях, організовує безкоштовні відвідини Оперного для бійців АТО та переселенців з Донбасу.

У Дніпрі в театрі опери та балету тиждень тому стався інцидент з побиттям учасника АТО: в антракті вистави одна з глядачок накинулась з молотком на вояка, який прийшов до театру у військовій формі. За словами свідків, жінка «вигукувала щось про «руській мір» і нецензурно лаяла бійця та його дружину». У понеділок поліція Дніпра порушила кримінальне провадження за частиною 1 статті 125 Кримінального кодексу України – умисне нанесення легких тілесних ушкоджень. Учасник АТО, боєць полку «Дніпро – 1» отримав черепно - мозкову травму.

Інцидент мав продовження в соціальних мережах: актриса Катерина Фондуроко на своїй сторінці в Фейсбуці стала на захист нападниці, кепкувала з побитого бійця, називала бойовика «Моторолу» «героєм».Наразі цей допис недоступний для загалу.

XS
SM
MD
LG