Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ: суд наклав арешт на устаткування компанії «Карпатигаз» вартістю близько 4 мільйонів гривень


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Суд наклав арешт на технологічне устаткування об’єктів нафтогазовидобувної промисловості компанії «Карпатигаз» вартістю близько 4 мільйонів гривень.

Як повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури, відповідне клопотання подавала ГПУ з метою забезпечення відшкодування завданих збитків.

Слідчі ГПУ проводять розслідування у рамках кримінального провадження за фактами привласнення коштів службовими особами компанії «Укргазвидобування» спільно з суб’єктами господарювання, які діють на підставі договорів про спільну діяльність.

У Генпрокуратурі зазначають, що у ході розслідування, поміж іншого, силовики виявили «схему незаконного привласнення видобутого газового конденсату, занижування податкового зобов’язання по податку на додану вартість, податку на прибуток та плати за надра з видобутих вуглеводів».

«Службові особи одного з найбільших приватних видобувачів газу в Україні – Товариства з обмеженою відповідальністю «Карпатигаз» – під час здійснення господарської діяльності з видобутку природного газу, діючи за попередньою змовою з службовими особами «Укргазвидобування», починаючи з 2011 року створили злочинні схеми, які надали можливість незаконно привласнювати видобутий газовий конденсат, занижувати податкові зобов’язання по податку на додану вартість, податку на прибуток та плату за надра з видобутих вуглеводів», – йдеться повідомленні.

За даними ГПУ, унаслідок цих дій службових осіб «Карпатигаз» державному бюджету завдано збитки у особливо великому розмірі.

У «Карпатигаз» наразі цю інформацію не коментували.

У липні «Укргазвидобування» ініціювало арбітражний розгляд справи щодо розірвання договору про спільну діяльність з Карпатигаз» і компанією «Місен Ентерпрайзіс АБ» (Misen Enterprises AB), а також стягнення збитків.

XS
SM
MD
LG