Доступність посилання

ТОП новини

За минулу добу на Донбасі один військовий загинув, 6 поранені – Лисенко


Андрій Лисенко
Андрій Лисенко

За минулу добу внаслідок бойових дій на Донбасі один український військовий загинув, шестеро поранені, повідомив речник Міністерства оборони України з питань АТО Андрій Лисенко.

За його словами, на донецькому напрямку підтримувані Росією бойовики активізувалися на ділянці фронту Авдіївка – Опитне.

«До світанку, вранці та вдень окупанти здійснили низку мінометних обстрілів – в Авдіївці, на позиції «Шахта Бутовка», в Опитному. Цим самим противник хотів приховати свої справжні наміри – вибити сили АТО із займаних позицій під Авдіївкою», – сказав він.

На маріупольському напрямку, за даними Лисенка, бойові дії ведуться по всьому фронту, проте найбільше обстрілів з боку сепаратистів сталося у Мар’їнці та Широкині.

В угрупованні «ДНР» звинувачують українських військовослужбовців в обстрілі Петровського району Донецька, унаслідок цього обстрілу, за словами сепаратистів, загинув мирний житель. В угрупованні «ЛНР» кажуть, що 27 жовтня ЗСУ з напряму Попасної обстріляли позиції сепаратистів в районі (села) Калинове, поранений бойовик.

На лінії контакту сторін між вільною й окупованою частинами Донбасу вже кілька разів проголошували режим припинення вогню, востаннє з 15 вересня, але він щоразу порушувався. Відтоді інтенсивність бойових дій знизилася, але обстріли тривають, а сторони конфлікту звинувачувають одна одну у порушенні режиму тиші.

Україна і Захід звинувачують Росію у підтримці бойовиків на Донбасі, проте Москва ці звинувачення відкидає, заявляючи, що на сході України можуть бути російські «добровольці».

XS
SM
MD
LG