Доступність посилання

ТОП новини

НАЗК вирішило виділити 6,5 мільйона гривень партії «Батьківщина» в 4 кварталі 2016 року – Корчак


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Національне агентство із запобігання корупції (НАЗК) вирішило виділити державне фінансування в розмірі 6,5 мільйона гривень партії «Батьківщина» в 4 кварталі 2016 року. Відповідне рішення було ухвалене на засіданні агенції.

«Відтак, у ІV кварталі 2016 рокупартія отримає 6 448 475 гривень. Нагадаю, що кошти, виділені з державного бюджету на фінансування статутної діяльності політпартій, перераховуються на їх рахунки у розмірі 25% загального розміру щорічного державного фінансування», – написала голова НАЗК Наталія Корчак на своїй сторінці у Facebook.

У вересні агентство з питань запобігання корупції розподілило між політичними партіями 391 мільйон 32 тисячі гривень, виділених з держбюджету на фінансування статутної діяльності партій у 2016 році. За даними НАЗК, найбільше коштів претендує отримати партія «Народний фронт» 100 мільйонів 545 тисяч гривень, партія «Блок Петра Порошенка» претендує на понад 99 мільйонів гривень, Радикальна партія Олега Ляшка – майже 34 мільйони гривень, «Опозиційний блок» – майже 43 мільйони гривень, партія «Батьківщина» – майже 26 мільйонів гривень.

У жовтні минулого року Верховна Рада ухвалила закон, який запроваджує державне фінансування партій (тобто фінансування партійних структур з держбюджету) і вимагає від партій звітувати про надходження і використання коштів.

1 липня цього року цей закон набрав чинності. Державне фінансування надається партіям за умови подання ними звітів про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру за I і II квартали 2016 року.

XS
SM
MD
LG