Доступність посилання

ТОП новини

Захист подав касаційну скаргу на вирок Костенку – адвокат


Олександр Костенко
Олександр Костенко

Адвокат активіста Олександра Костенко заявляє, що 27 жовтня була подана чергова касаційна скарга на вирок у «справі Костенко».

«Першу касаційну скаргу Верховний суд Республіки Крим розглядати відмовився. Другу касаційну скаргу Верховний суд Росії зобов’язав розглянути Верховний суд Криму – в результаті термін позбавлення волі був знижений на п’ять місяців з 3 років 11 місяців на 3 роки 6 місяців. Третю касаційну скаргу Верховний суд Росії розглядати відмовився. Сьогодні була спрямована четверта касаційна скарга на ім’я голови Верховного суду Росії», – написав адвокат Дмитро Сотников на своїй сторінці в Facebook.

Олександру Костенку в Криму присудили чотири роки і два місяці тюремного ув’язнення. За версією російського слідства, 18 лютого 2014 року в ході «масових заворушень» в Києві Костенко заподіяв тілесні ушкодження співробітнику кримського спецпідрозділу «Беркут». Активіст також, як стверджують силовики, без передбаченого законом дозволу, незаконно зберігав за місцем проживання зброю.

Костенко не визнав своєї провини. В кінці лютого 2016 року президія підконтрольного Росії Верховного суду Криму розглянула касаційну скаргу захисту Костенко і ухвалили рішення – «залишити судові акти без зміни, призначити шляхом поглинання більш суворого менш суворим покаранням 3 роки 6 місяців позбавлення волі».

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу ввели низку економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості.

XS
SM
MD
LG