Доступність посилання

ТОП новини

У Roshen заявляють, що фабрику в Липецьку не можуть продати через Путіна


Фабрика Roshen у російському Липецьку
Фабрика Roshen у російському Липецьку

Президент корпорації Roshen В’ячеслав Москалевський заявляє, що фабрику компанії у російському Липецьку не можуть продати через втручання президента Росії Володимира Путіна.

«Виступ пана Путіна на засіданні клубу «Валдай» лише підтвердив для нас те, що ми і так знали ще з 2014 року – за всіма перевірками, кримінальними справами й арештом майна, через яке ми не можемо продати фабрику, стоїть він», – цитує Москалевського прес-служба Roshen.

«Він тримає наші Липецькі активи в заручниках на своїй території, а ми виводимо всі дивіденди, отримані від них, і вкладаємо їх у благодійні проекти і наше виробництво в Україні. І вкладемо все, до останньої копійки. Це краще застосування, яке може бути», – додав він.

Напередодні президент Росії Володимир Путін заявив, що фабрика Roshen у Липецьку працює і приносить прибуток, який йде за кордон. «Там є деякі проблеми, пов’язані з неповерненням ПДВ, і судові органи запровадили певні обмеження, але фабрика працює, працює ритмічно, виплачує зарплату, отримує прибуток», – зазначив Володимир Путін.

26 травня 2014 року, будучи кандидатом у президенти, Порошенко заявляв, що має намір продати свій бізнес, окрім «5 каналу». У січні цього року президент України заявив, що підписав договір про передачу своєї частки в корпорації Roshen незалежному трасту під управлінням іноземного банку, який має право вести переговори про продаж компанії.

У квітні цього року автори міжнародного журналістського розслідування оприлюднили дані, які нібито свідчать, що панамська юридична компанія Mossack Fonseca допомагала деяким своїм клієнтам відмивати гроші, ухилятися від сплати податків і обходити різні санкції. Журналісти-розслідувачі заявляли, що український президент, всупереч заявам, досі не передав свої активи у траст, однак почав реструктуризацію належних йому активів компанії Roshen, створивши для цього три офшорні компанії. Порошенко заявив, що він відійшов від управління активами компанії Roshen, доручивши це відповідним консалтинговим і юридичним компаніям.

Російські силовики з 2014 року неодноразово блокували роботу Липецької кондитерської фабрики, а суди заарештовували її майно.

XS
SM
MD
LG