Доступність посилання

ТОП новини

Угорщина: зволікання ЄС із наданням «безвізу» Україні неприйнятне


Петер Сійярто
Петер Сійярто

В Угорщині вважають неприйнятним те, що Україні досі не був наданий безвізовий режим з Європейським союзом, заявив міністр зовнішньої економіки і закордонних справ Угорщини Петер Сійярто.

За його словами, Україна виконала всі умови для того, щоб мати безвізовий режим з ЄС.

«Ми вважаємо незрозумілим, чому Україна досі не отримала безвізовий режим. І те, що є нові умови, які виникають після перемовин, – це неєвропейська поведінка», – сказав Сійярто після зустрічі в Києві з українським колегою Павлом Клімкіним.

Угорський міністр також розкритикував Нідерланди через блокування вступу в дію угоди про асоціацію ЄС з Україною. Він висловив сподівання, що влада Нідерландів знайде вихід із ситуації, яка склалася через референдум, на якому більшість громадян висловилися проти ратифікації Угоди про асоціацію між Україною і ЄС.

Раніше президент України Петро Порошенко заявляв, що наприкінці листопада Київ отримає безвізовий режим з Євросоюзом.

Комітет Європарламенту із громадянських свобод і внутрішніх справ вже підтримав надання Україні безвізового режиму.

Для запровадження візової лібералізації для громадян України, тобто безвізового режиму для короткотермінових подорожей до країн «шенгену», ще необхідне формальне позитивне рішення з цього приводу Європейського парламенту і Ради ЄС, на які очікують ближчим часом. Відтак, як вважають, безвізовий режим зможе запрацювати з початку 2017 року чи принаймні у першій чверті наступного року.

Водночас, як повідомив кореспондент Радіо Свобода, 27 жовтня дипломати ЄС обговорили питання щодо «безвізу» для України, на зустрічі вирішили не вдаватися до будь-яких дій до узгодження «механізму призупинення» лібералізації візового режиму на випадок його грубих порушень.

XS
SM
MD
LG