Доступність посилання

ТОП новини

У Криму з’явилися ракети, що можуть вразити будь-який об’єкт в Україні – Скібіцький


Навчальний пуск крилатої ракети «Калібр» з атомного підводного човна Північного флоту Росії «Сєверодвінськ» в акваторії Баренцевого моря, 5 квітня 2016 року
Навчальний пуск крилатої ракети «Калібр» з атомного підводного човна Північного флоту Росії «Сєверодвінськ» в акваторії Баренцевого моря, 5 квітня 2016 року

Представник Головного управління розвідки Міноборони України Вадим Скібіцький заявляє, що Росія у Криму розмістила фрегат і підводні човни, оснащені ракетним комплексом «Калібр», який може вразити стратегічні об’єкти на всій території материкової України.

«Зараз безпосередньо у Криму розташовані фрегат і три підводні човни, оснащені ракетним комплексом «Калібр». Дальність пуску цих ракет становить приблизно 1500 кілометрів. За розрахунками, цей ракетний комплекс може вражати стратегічні об’єкти на всій території нашої держави», – заявив Скібіцький 28 жовтня в ефірі Еспрессо.TV.

Керівник Центру дослідження армії, конверсії й роззброєння Валентин Бадрак у коментарі проекту Радіо Свобода Крим.Реалії сказав, що російські ракети у Криму, в основному, «призначаються для протидії Заходу, а не для нападу на Україну».

Наприкінці літа цього року представники Центру дослідження армії, конверсії й роззброєння говорили, що Росія мілітаризувала Крим.

У 2014 році Росія анексувала український Крим; у світі не визнають цього кроку. Верховна Рада України офіційно оголосила початком тимчасової окупації Криму 20 лютого 2014 року. Росія називає окупацію та анексію півострова «відновленням історичної справедливості».

XS
SM
MD
LG