Доступність посилання

ТОП новини

Клінтон зажадала від ФБР деталей про нове розслідування справи щодо її особистої пошти


Гілларі Клінтон
Гілларі Клінтон

Кандидат на посаду президента США від Демократичної партії Гілларі Клінтон закликала ФБР оприлюднити дані, пов'язані з новим розслідуванням щодо її особистої пошти.

«Американський народ заслуговує на те, щоб отримати повні і довершені факти негайно», – сказала Клінтон 28 жовтня.

Вона також закликала бюро розслідувань «пояснити це питання таким, як воно є, без жодних зволікань».

Клінтон висловила упевненість, що нове розслідування ФБР, пов’язане з її листуванням, не змінить попереднього висновку про відсутність підстав для відповідальності перед законом.

Водночас, як повідомив у п’ятницю директор ФБР Джеймс Комі в листі Конгресу, федеральні слідчі переглядатимуть невідомі раніше електронні повідомлення Клінтон з особистого поштового сервера для робочого листування на посаді держсекретаря.

Кандидат в президенти від Республіканської партії Дональд Трамп привітав інформацію, пов’язану з відновленням розслідування щодо листування його суперниці Гілларі Клінтон.

«Ми не повинні дозволити їй принести свою злочинну схему в «овальний кабінет» Білого дому», – сказав Трамп на мітингу в Нью-Гемпширі.

У липні цього року ФБР вже повідомляло, що Клінтон зберігала засекречену інформацію на своєму особистому поштовому сервері і розцінило це поводження держсекретаря з інформацією як «вкрай недбале». Однак тоді було вирішено не висувати жодних звинувачень через відсутність доказів про реальну шкоду з інтересам США. Клінтон вибачилася за використання особистої пошти в офіційних справах.

Понад тиждень залишився до президентських виборів у США. Більшість опитувань громадської думки вказують на значний відрив Клінтон від Трампа.

XS
SM
MD
LG