Доступність посилання

ТОП новини

За минулу добу на Донбасі один військовий загинув, 7 поранені – Лисенко


Андрій Лисенко
Андрій Лисенко

За минулу добу внаслідок бойових дій на Донбасі один український військовий загинув, семеро поранені, повідомив в суботу речник Міністерства оборони України з питань АТО Андрій Лисенко. Він не уточнив місць, де загинув і були поранені військові.

Андрій Лисенко також зазначив, що найбільш інтенсивними минулої доби були обстріли з боку бойовиків на маріупольському напрямку.

Крім того, речник АТО зауважив, що у п'ятницю в Авдіївській промзоні 4 години тривав потужний обстріл. Бойовики випустили в бік ЗСУ щонайменше 130 мін різного калібру та артснарядів. Про обстріл поблизу Авдіївки повідомляли напередодні і місцеві жителі та волонтери.

У прес-центрі штабу АТО раніше повідомили, що упродовж минулої доби проросійські сепаратисти 55 разів відкривали вогонь на Донбасі.

Донецькі сепаратисти на своїх сайтах пишуть, що на західній околиці Донецька в результаті нічного обстрілу з боку ЗСУ сталася пожежа в приватному будинку. Також через обстріли в Петровському районі Донецька постраждала одна людина. В угрупованні «ЛНР» стверджують, що українська сторона за минулу добу провела три обстріли, зокрема обстріляла Первомайськ.

На лінії контакту сторін між вільною й окупованою частинами Донбасу вже кілька разів проголошували режим припинення вогню, востаннє з 15 вересня, але він щоразу порушувався. Відтоді інтенсивність бойових дій знизилася, але обстріли тривають, а сторони конфлікту звинувачують одна одну у порушенні режиму тиші.

XS
SM
MD
LG