Доступність посилання

ТОП новини

Штаб: сьогодні на Донбасі з боку бойовиків зафіксували 32 порушення режиму тиші


Проросійський сепаратист, архівне фото
Проросійський сепаратист, архівне фото

У штабі АТО заявляють, що сьогодні на Донбасі з боку проросійських бойовиків зафіксовані 32 випадки відкриття вогню, з них – 17 на маріупольському напрямку.

Як повідомляє прес-центр штабу, біля Мар’їнки використовувалась стрілецька зброя та кулемети великого калібру, а по позиціях українських військових біля Лебединського, Талаківки, Широкіна, Гнутового і Водяного підтримувані Росією бойовики застосовували міномети калібру 120 міліметрів, поблизу Красногорівки й Троїцького – міномети калібру 82 міліметри та ствольну артилерію 122 калібру.

За даними українських військових, на донецькому напрямку зафіксовані 9 обстрілів, зокрема, укріплення біля Світлодарська обстріляли з кулеметів та стрілецької зброї, а біля Авдіївки, окрім артилерії калібру 122 міліметри, сепаратисти використали проти бійців Збройних сил України міномети, гранатомети, кулемети, стрілецьку зброю.

У штабі зазначають, що на луганському напрямку відбулось шість обстрілів, серед іншого, в Новозванівці бойовики неодноразово застосовували міномети 82 калібру.

В угрупованні «ДНР» заявляють, що звинувачують українських військових в обстрілах селищ Трудівське, Олександрівка, Старомихайлівка, села Спартак і Ясинуватої минулої доби. В угрупованні «ЛНР» стверджують, що українська сторона за минулу добу провела три обстріли, зокрема обстріляла Первомайськ.

На лінії контакту сторін між вільною й окупованою частинами Донбасу вже кілька разів проголошували режим припинення вогню, востаннє з 15 вересня, але він щоразу порушувався. Відтоді інтенсивність бойових дій знизилася, але обстріли тривають, а сторони конфлікту звинувачують одна одну у порушенні режиму тиші.

XS
SM
MD
LG