Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко відзначив державними нагородами 109 військових, 26 з них – посмертно


Петро Порошенко
Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко відначив державними нагородами 109 військових, які брали участь в бойових діях на Донбасі, з них – 26 військових відзначені посмертно.

Як повідомляє прес-служба президента України, п’ятеро військових посмертно нагороджені орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня, ще 21 загиблий військовий – орденом «За мужність» ІІІ ступеня, 83 поранені бійці отримали медалі «Захиснику Вітчизни».

Військовослужбовці, які отримали нагороди, виконували завдання біля Зайцева, Авдіївки та на маріупольському напрямку, додають в Адміністрації президента.

Раніше Порошенко повідомляв, що за два з половиною роки у бойових діях на сході України взяли участь близько 280 тисяч українців, із них – 266 тисяч вже отримали статус учасника бойових дій.

Збройний конфлікт на сході України почався навесні 2014 року після російської анексії Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці сепаратистів. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати російські «добровольці». За даними ООН, за час конфлікту загинули близько 10 тисяч людей.

XS
SM
MD
LG