Доступність посилання

ТОП новини

Росія: в Петербурзі пройшов Марш проти ненависті, згадували про Україну


Учасники Маршу проти ненависті в Санкт-Петербурзі, 29 жовтня 2016 року
Учасники Маршу проти ненависті в Санкт-Петербурзі, 29 жовтня 2016 року

У Росії в Санкт-Петербурзі близько 150 людей взяли участь у Марші проти ненависті, організованого в пам’ять про вбитого неонацистами правозахисника, ученого-етнолога Миколу Гіренка, який виступав експертом у судах за злочинами на ґрунті ненависті.

Влада Петербурга, як і минулого року, заборонила захід, тому Марш відбувся в неузгодженому форматі, у вигляді народного сходу.

Учасники заходу з антивоєнними плакатами, портретами Миколи Гіренка і інших людей, у вбивстві яких був присутній мотив ксенофобії, пройшли до площі Сахарова, де влаштували імпровізований мітинг. Активісти, зокрема, говорили про війну в Сирії і про війну в Україні.

За словами одного з організаторів Маршу, Всеволода Нелаєва, сьогодні ненависть і ксенофобія нагнітається на офіційному рівні, результатом цього є дві війни. На його думку, саме тому люди не повинні мовчати і піднімати свій голос проти ненависті і ксенофобії у всіх її проявах.

Перед закінченням акції співробітники поліції затримали двох її учасників. Такі дії силовики пояснили тим, що під час ходи затримані несли прапор України і прапор кримських татар.

Минулого року поліція не розганяла присутніх на несанкціонованій владою Петербурга акції, запропонувавши їм пройти по набережній Малої Неви з перевернутими плакатами.

XS
SM
MD
LG