Доступність посилання

ТОП новини

Внаслідок землетрусу в Італії поранені десятки людей


Відбувається евакуація людей із лікарні в місті Рієті, Італія, 30 жовтня 2016 року
Відбувається евакуація людей із лікарні в місті Рієті, Італія, 30 жовтня 2016 року

Внаслідок чергового сильного землетрусу, що стався 30 жовтня зранку в зоні центральних Апеннін, загиблих немає, інформує про попередні дані відділ цивільного захисту Італії.

«Маємо десятки поранених, щонайменше один у тяжкому стані», – повідомив агентству ANSA керівник відділу Фабріціо Курчо.

«Усе впало, все зрівнялося із землею. Бачу лише окремі стовпи у пиляві. Це катастрофа! Я бачив пекло…» – розповів у неділю Марко Ріналді, мер містечка Уссіта, яке опинилося в епіцентрі попереднього землетрусу 26 жовтня.

У неділю внаслідок підземних поштовхів, що відчувалися також і в Римі, для проведення технічного обстеження призупинили роботу столичного метро. Закрили для відвідування відомі римські базиліки Святого Павла та Святого Лоренцо, там помітили незначні пошкодження споруд.

У місті Норча, в епіцентрі землетрусу, повністю зруйновані дві середньовічні церкви. В інших селах області Умбрії також помітні значні руйнування. Пошкоджені дороги, які з’єднують потерпілі гірські райони із автострадою. Пожежники і рятувальники обстежують постраждалі райони.

30 жовтня близько 8:00 за місцевим часом землетрус магнітудою 6,5 з епіцентром між містами Норча, Пречі і Кастель Сантанджело суль Нера стався в області Умбрія. Як інформує Інститут геофізики та вулканології Італії, відлуння поштовху було відчутним по всій довжині Апеннінського півострова. За даними сейсмологів, це був найсильніший землетрус в Італії за останні 36 років.

Через два місяці після руйнівного землетрусу , коли загинули близько 300 людей, підземні поштовхи в районі центральних Апеннін відновилися минулого тижня. Тисячі людей залишили свої домівки. Близько 5 тисяч осіб потребують тимчасового притулку.

XS
SM
MD
LG