Доступність посилання

ТОП новини

34 обстріли, в тому числі з забороненої артилерії − прес-центр штабу АТО


Протягом неділі зафіксовано 34 випадки відкриття вогню по позиціях сил АТО з боку бойовиків,йдеться у зведенні прес-центру штабу АТО станом на 18:00.

На Маріупольському напрямку відбулось 20 обстрілів. В районах Мар’їнки та Старогнатівки вівся вогонь з кулеметів, гранатометів та стрілецької зброї.

В напрямках Павлопіля і Павлівки обстріли тривали з мінометів калібру 82 мм. З мінометів обох калібрів, протитанкових ракетних комплексів Збройні Сили України зазнали обстрілів поблизу Широкіного.

На Донецькому напрямку 10 разів порушували режим тиші. В бік українських підрозділів поблизу Луганського ворог використовував вогонь з озброєння БМП, по Водяному – з артилерії 152 калібру, а в Авдіївці, шахті Бутівка та Зайцевому окупанти застосували міномети калібру 82 мм, гранатомети, кулемети та стрілецьку зброю.

На Луганському напрямку зафіксовано: в районі Кримського використання стрілецької зброї, в Троїцькому – мінометів калібрів 82 та 120мм, гранатометів та кулеметів, а в Калиновому-Попасному − ствольної артилерії 122 калібру.

В угрупованні «ДНР» українських військових звинуватили в обстрілах околиць Донецька, Ясинуватої, а також півдня контрольованої бойовиками території. В угрупованні «ЛНР» заявляють про один обстріл з боку українських військових.

На лінії контакту сторін між вільною й окупованою частинами Донбасу вже кілька разів проголошували режим припинення вогню, востаннє з 15 вересня, але він щоразу порушувався. Відтоді інтенсивність бойових дій знизилася, але обстріли тривають, а сторони конфлікту звинувачують одна одну у порушенні режиму тиші.

XS
SM
MD
LG