Доступність посилання

ТОП новини

У Кривому Розі після протистояння під міськрадою вимагають розформувати муніципальну гвардію


У Кривому Розі після протистояння під міськрадою вимагають розформувати КП «Муніципальна гвардія» Криворізької міськради. Про це йдеться у відповідній петиції громадян, зареєстрованій на офіційному саті міськради.

За даними з документу, комунальне підприємство має бути ліквідоване через «порушення законодавства», зокрема, перешкоджання вільному доступу громадянам до сесійної зали міськради 26 жовтня.

«Представники «Муніципальної гвардії» відмовлялись пред'являти службові посвідчення, чинили силовий спротив мирному місцевому населенню, ображали людей (порушення ст. 28 Конституції України)», – йдеться у петиції, автором якої є один із депутатів Тернівської районної в місті ради Андрій Кондратьєв. Він також наголосив, що «гвардійці» перешкоджали допуску на сесію не тільки активістам, а й депутатам.

Минулого тижня в Кривому Розі поліція порушила кримінальне провадження через перешкоджання роботі співробітників ЗМІ на сесії міської ради у середу. У середу, 26 жовтня, в Кривому Розі перед початком сесії міської ради під будівлею міської ради зібрався пікет проти планів влади щодо відведення земельної ділянки для зведення церкви єпархії УПЦ (Московського патріархату). Коли активісти намагалися пройти до будівлі міськради, їм перешкоджали люди у формі «Муніципальної гвардії». Зрештою рішення про відведення земельної ділянки, внесене до порядку денного, було ухвалене: за проголосували 36 депутатів.

У Криворізькій міській раді події, що передували сесії поки не прокоментували, обмежившись коротким офіційним звітом про захід. В «Муніципальній гвардії» також не оприлюднювали жодних офіційних коментарів щодо подій на сесії.


XS
SM
MD
LG