Доступність посилання

ТОП новини

В Одесі проросійські активісти побилися з представниками «Правого сектора»


2 травня 2014 року. Будинок профспілок
2 травня 2014 року. Будинок профспілок

У неділю на Куликовому полі Одеси сталася бійка між проросійськими активістами та представниками «Правого сектора».

Як повідомляє сайт «Думська», коли ті й інші зібралися на Куликовому полі, щоб відзначити річницю подій 2 травня, в поліцію в черговий раз надійшло повідомлення про замінування площі. Правоохоронці виставили по периметру оточення.

«Куликівці» не відмовилися від ідеї провести мітинг, що обурило патріотів, зав'язалася словесна перепалка, яка переросла в бійку. За попередніми даними, ніхто не постраждав.

Як повідомляє на своїй сторінці в Facebook керівник одеського осередку «Правого сектора» Сергій Стерненко, поліція із застосуванням сили затримала активіста Івана Вишитого.

Після перевірки площі представники«Правого сектора» все-таки пройшли до Будинку профспілок і викинули принесені куликівцями квіти і листівки.

2 травня 2014 року на марш футбольних фанатів і проукраїнських сил у центрі Одеси напали проросійські активісти з вогнепальною зброєю. Були вбиті шість людей-учасників маршу. Згодом проукраїнські демонстранти зібралися на нову демонстрацію і рушили на площу Куликове поле, де був розташований наметовий табір проросійських активістів.

Проросійські активісти й їхні прихильники сховалися в будівлі Будинку профспілок. Обидві сторони кидали одна в одну пляшки із займистою рідиною. Внаслідок пожежі, що виникла в будинку, при спробах вистрибнути з нього і внаслідок застосування проросійськими активістами вогнепальної зброї там загинули ще 42 людини з обох сторін конфлікту. Також у перебігу протистоянь того дня було поранено близько 200 людей.

XS
SM
MD
LG