Доступність посилання

ТОП новини

Петро Порошенко подав електронну декларацію


Президент України Петро Порошенко подав свою електронну декларацію. Він задекларував будинок, площею 1331 квадратний метр у селищі Козин під Києвом. Вартість цього будинку на дату придбання 30 мільйонів гривень. Також в Козині Порошенко задекларував ще 3 земельні ділянки, одну з яких він орендує. У Києві президент задекларував 3 земельні ділянки, 2 квартири, площею 134 і 82 квадратних метрів.

В декларації зазначено: 2 годинники Breguet, годинник Patek Phillip, 2 годинники Hublot. В дружини Порошенка є годинники Hublot, Cartier та ювелірні вироби фірм Damiani, Carrera y Carrera, Dior а також шуби. У Марини Порошенко також є сумочки Fendi, Dior, Chanel.

Порошенко задекларував понад 26 мільйонів доларів (кошти на банківському рахунку).

«Все коштовне рухоме і нерухоме майно куплено до президентства»

«Я принципово зберігаю кошти у банках – 27 мільйонів доларів, з кожного цента яких сплачено податки до бюджету України. Все це відображено у моїй декларації за 2015 рік. Хоча й маю деякі готівкові кошти: 800 тисяч гривень і 60 тисяч доларів. Вважаю, що політики повинні демонструвати приклад і довіряти банківській системі», − написав Порошенко у Фейсбук.

«Щодо моєї декларації, одразу хочу зауважити, що все коштовне рухоме і нерухоме майно: житло, земельні ділянки, авто, картини, жіночі прикраси – було куплено (не в оренді) до президентства. Більше того, здебільшого майно було набуто в той час, коли я не був на державній службі», - зазначив він.

Також Порошенко задекларував права власності у понад 100 компаніях в Україні, Росії, Польщі, Іспанії, на Кіпрі, Британських Віргінських островах та у Нідерландах, зарплату у сумі 121 054 гривень та інвестиційні прибутки у сумі 59 298 642 гривень.

«Щодо компаній, усі вони, створені в той час, коли я займався бізнесом. У 2014 була створена лише одна нова компанія, якою я володію напряму, – для продажу Roshen», − додав президент.

Також він відзначив, що «на благодійність і підтримку армії у 2014-2016 роках мною та підприємствами, де я виступаю кінцевим бенефіціаром, перераховано близько 400 мільйонів гривень».

Задекларовані також твори мистецтва − зокрема. скульптури та картини старих майстрів, сучасних художників імпресіоністів та сюрреалістів.

Термін подачі електронних декларацій спливає опівночі 30 жовтня.

XS
SM
MD
LG