Доступність посилання

ТОП новини

Прокуратура завершила досудове слідство у справі про обвал на сміттєзвалищі під Львовом


Грибовицьке сміттєзвалище після пожежі й обвалу, травень 2016 року
Грибовицьке сміттєзвалище після пожежі й обвалу, травень 2016 року

Досудове розслідування у справі про обвал на сміттєзвалищі під Львовом завершено, повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України.

«У цьому провадженні трьом посадовцям керівного складу комунального підприємства «Збиранка» повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ст. 236, ч.2 ст. 367 Кримінального кодексу України, а саме – у порушенні правил екологічної безпеки під час експлуатації споруд, яке призвело до загибелі людей, та у службовій недбалості, що спричинила тяжкі наслідки», – йдеться у повідомленні.

«Доведено, що складування відходів на вказаному сміттєзвалищі проводилось без затвердженого проекту, а посадові особи комунального підприємства не вживали відповідних інженерних заходів для забезпечення стійкості полігону як споруди, належного ущільнення та перешарування ізолювальним матеріалом складених відходів», – наголосили у прокуратурі.

За даними відомства, вищевказані порушення підтверджено висновками комплексної судової інженерно-еколого-геодезичної експертизи. «Більше того, експерт підтвердив, що порушення у роботі підозрюваних посадових осіб мають причинний зв’язок із зсувом відходів на полігоні», – йдеться у повідомленні прокуратури.

У відомстві також поінформували, що триває досудове розслідування в частині правомірності дій посадових осіб відповідного департаменту Львівської міської ради, на яких покладались обов’язки щодо здійснення контролю за роботою комунального підприємства «Збиранка», а також посадових осіб органів Державної служби з надзвичайних ситуацій при гасінні пожежі на Грибовицькому сміттєзвалищі в травні поточного року.

Наприкінці травня на Грибовицькому сміттєзвалищі під Львовом спалахнула пожежа. Після завершення гасіння під час збору пожежно-технічного обладнання стався зсув сміття, під який потрапили троє рятувальників і еколог львівського комунального підприємства «Збиранка». 31 травня трьох рятувальників знайшли мертвими. Тіло комунальника так і не знайшли.

XS
SM
MD
LG