Доступність посилання

ТОП новини

У Кривому Розі втретє сплюндрували пам’ятники загиблим на Донбасі бійцям


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

У Кривому Розі вандали втретє сплюндрували пам’ятники загиблим на Донбасі бійцям Іллі Гайдуку та Геннадієві Дощенку. Про це 31 жовтня повідомила сестра загиблого десантника Іллі Гайдука Іляна Віскаліна.

За її даними, вночі невідомі зняли й розірвали синьо-жовті прапори з пам’ятників на могилах обох бійців, похованих на цвинтарі у Тернівському районі.

«Цей повторний втретє інцидент – наруга над могилами загиблих Героїв – це обличчя міста Кривого Рогу і його керівників. «Нащо ставити прапори, щоб зайвий раз привертати увагу?» – як деякі подумають. Тоді зустрічне питання: а навіщо тоді взагалі відвойовувати свободу України? Ми на своїй Богом даній землі, ставимо свої прапори, политі кров’ю наших предків і сьогоднішніх Героїв», – зазначила Іляна Віскаліна.

У серпні поліція Кривого Рогу повідомила, що розпочала кримінальне провадження за фактом повалення плит на могилах загиблих на Донбасі бійців, учасників АТО Іллі Гайдука та Геннадія Дощенка. Відомості про інцидент внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 297 Кримінального кодексу України (наруга над могилою). То був вже другий випадок плюндрування могил цих бійців за місяць.

Пам’ятні знаки бійцям тоді були відновлені силами й коштами одного з місцевих підприємців, який сам запропонував родичам свою допомогу.

Раніше в Кривому Розі сталась низка схожих інцидентів – спалення могили бійця «ДУКу» Андрія Козюбчика («Ореста»), пошкодження графіті Небесної сотні в центрі міста, руйнування меморіалу в Тернівському районі, плюндрування могили бійця Михайла Кондратьєва, псування фарбою патріотичної стели. Усі випадки зафіксовані поліцією. Родичі загиблих бійців вимагали, що всі ці інциденти були об’єднані в одне провадження й розслідувались разом.

XS
SM
MD
LG