Доступність посилання

ТОП новини

Суд арештував майно та гроші бізнесмена Бахматюка – НБУ


Печерський районний суд Києва арештував рухоме та нерухоме майно бізнесмена Олега Бахматюка, а також на його грошові кошти, розміщені на рахунках ПАТ «КБ Фінансова Ініціатива» та ПАТ «ВіЕйБі Банк».

«Мовиться про суму у розмірі 1,2 мільярда гривень за кредитною угодою ПАТ «ВіЕйБі Банк», у якій Олег Багматюк виступив фінансовим поручителем. У рамках зазначеного виконавчого провадження 28 жовтня також був арештований будинок, що належить пану Бахматюку і розташований у смт. Козин Обухівського району Київської області загальною площею 1 тисяча 49 квадратних метрів», – мовиться у повідомленні Нацбанку України, опублікованому 31 жовтня.

Печерський районний суд Києва ще 25 вересня 2015 року задовольнив позов НБУ та арештував гроші й майно, що належить Олегу Бахматюку. Але державна виконавча служба відмовилась відкривати провадження за цим рішенням суду, посилаючись на те, що у судовій ухвалі не було вказано адреси та ідентифікаційного номера боржника. Після чого НБУ знову звернувся до суду та оскаржив відмову державної виконавчої служби.

За інформацією Нацбанку, Олег Бахматюк опосередковано володіє банками «ВіЕйБі Банк» та «КБ «Фінансова Ініціатива» через ТОВ «Інвест-Сервіс» і Quickcom Limited.

У березні 2015 року НБУ, продовжуючи розпочату процедуру виведення з ринку неплатоспроможного VAB Банк («ВіЕйБі Банк»), ухвалив рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію цього банку.

XS
SM
MD
LG