Доступність посилання

ТОП новини

Прикордонники під час спроби втечі до Росії затримали звільненого під заставу Єгора Логвінова – ДПСУ 


Український письменник Сергій Жадан після побиття представниками проросійських сил у Харкові, березень 2014 року (ілюстративне фото)
Український письменник Сергій Жадан після побиття представниками проросійських сил у Харкові, березень 2014 року (ілюстративне фото)

Державна прикордонна служба України повідомляє про затримання під час спроби втечі до Росії Євгена Логвінова.

За повідомленням ДПСУ, прикордонний наряд Харківського загону «виявив особу, яка рухалася у бік кордону, вчора ввечері близько 21:00».

«Невідомого зупинили за кілька десятків метрів від держрубежу на напрямку російського населеного пункту Журавлівка. При собі чоловік мав довідку про звільнення. Виявилося, що впродовж понад двох років він відбував покарання в установах Державної кримінально-виконавчої служби за організацію масових заворушень, звідки лише вчора був звільнений за ухвалою Київського районного суду Харкова», – ідеться в повідомленні.

За повідомленням УНІАН, затриманим є колишній активіст харківського Антимайдану Єгор Логвінов. Як інформує прес-служба прокуратури Харківської області, затриманому оголосили про підозру за статтею 109 Кримінального кодексу України (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади).

1 листопада Логвінову оберуть запобіжний захід. У відомстві наголосили, що для підозрюваних за статтею 109 Кримінального кодексу України закон передбачає безальтернативний запобіжний захід – тримання під вартою без можливості внесення застави.

У Харкові член виконкому об’єднання «Віче Харків» Логвінов у березні 2014 року був організатором проведення так званого референдуму, на який виносилося питання федералізації України.

XS
SM
MD
LG