Доступність посилання

ТОП новини

Слідчий комітет Росії заявив про порушення кримінальної справи через обстріл Макіївки


Наслідки обстрілу в Макіївці
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:17 0:00

Наслідки обстрілу в Макіївці

Слідчий комітет Росії повідомив про порушення кримінальної справи за фактом артилерійського обстрілу міста Макіївка Донецької області 27 жовтня. В цьому обстрілі бойовики і Москва звинувачують українських військових.

«Внаслідок цього обстрілу, здійсненого українськими силовиками цинічно у вечірній час, очевидно, з метою ураження найбільшої кількості цивільних, які перебували у власних будинках, двоє людей загинули, ще не менше п’яти... зазнали поранень різного ступеня тяжкості», – йдеться в повідомленні російського відомства.

За повідомленням представника міністерства оборони України з питань АТО Андрія Лисенка, обстріл Макіївки був здійснений угрупованням «ДНР» після невдалої спроби штурму українських позицій біля Авдіївки із застосуванням важкої артилерії.

«Противник здійснив черговий воєнний злочин. Бойовики з важкого озброєння обстріляли житлові квартали підконтрольного їм міста Макіївка. Стрільба велася з ворожих позицій у районі населених пунктів Ясинувата, Мінеральне, Яковлівка. Ця варварська акція мала на меті дискредитацію Збройних сил України і залякування місцевих жителів», – повідомив 28 жовтня речник.

В угрупованні «ДНР» українських військових звинуватили в обстрілі ввечері 27 жовтня житлових кварталів Макіївки, внаслідок яких загинули двоє чоловіків, ще п’ятеро людей поранені. Наразі немає незалежних від сепаратистів свідчень, що обстріл вели українські військові.

XS
SM
MD
LG