Доступність посилання

ТОП новини

У Кремлі заперечують звинувачення голови британської контррозвідки про агресію Росії


Дмитро Пєсков
Дмитро Пєсков

У Кремлі заперечують звинувачення голови британської контррозвідки МІ-5, що Росія чинить дії, які загрожують стабільності Європи. Речник президента Росії Дмитро Пєсков заявив 1 листопада, що це «не відповідає дійсності».

«Допоки хто-небудь не надасть доказів, ми вважатимемо всі заяви голослівними і необґрунтованими», – сказав Дмитро Пєсков.

Голова британської контррозвідки МІ-5 Ендрю Паркер в інтерв’ю газеті Guardian заявив, що Росія використовує агресивні методи для просування своєї зовнішньої політики за кордоном. Він зазначив, що Москва становить загрозу стабільності Великої Британії.

За словами Ендрю Паркера, Росія протиставляє себе країнам Заходу, вдаючись до пропаганди, шпигунства, диверсій і кібератак. Голова британської контррозвідки заявив, що «прихована загроза», яку несе Москва, не менш небезпечна, ніж ісламський екстремізм.

У 2015 році Велика Британія включила Росію до списку головних загроз національній безпеці нарівні з угрупуванням «Ісламська держава», лихоманкою «Ебола» та європейською міграційною кризою. Приводом для включення Москви у перелік національних загроз стала політика Кремля щодо України, розширення військової присутності у Калінінграді і участь у війні у Сирії.

XS
SM
MD
LG