Доступність посилання

ТОП новини

В МЗС заявили про нараду з Фейгіним щодо заходів із захисту журналіста Сущенка


1 листопада в Департаменті консульської служби МЗС України відбулась міжвідомча нарада за участі адвоката Марка Фейгіна з обговорення ситуації з незаконно утримуваним в Росії українським журналістом Романом Сущенком, повідомляє департамент на сторінці у Facebook.

«У ході наради було опрацьовано комплекс заходів, спрямованих на захист нашого співвітчизника з метою його якнайшвидшого повернення в Україну», – йдеться в повідомленні.

За даними МЗС, в нараді також взяли участь юристи, силовики, правозахисники та колеги Сущенка з інформагентства «Укрінформ».

Адвокат Марк Фейгін прибув до Києва, як він раніше заявив, для обговорення перспектив організації обміну журналіста Романа Сущенка на обвинувачених з Росії.

30 вересня в Москві був затриманий український журналіст, власний кореспондент агентства «Укрінформ» у Франції Роман Сущенко, який прибув до Росії у приватних справах, щоб відвідати родичів. Федеральна служба безпеки Росії звинуватила його у шпигунстві і заявила, що він є «співробітником Головного розвідувального управління Міністерства оборони України». 1 жовтня Лефортовський суд Москви заарештував журналіста на два місяці. 27 жовтня Московський міський суд визнав законним арешт Сущенка. Міністерство оборони України категорично відкинуло заяви про причетність журналіста до відомства і до військової розвідки. Сам Роман Сущенко провини не визнає.

XS
SM
MD
LG