Доступність посилання

ТОП новини

КСУ розгляне конституційність «мовного закону» Ківалова-Колесніченка 17 листопада


Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

Конституційний суд України 17 листопада розпочне розгляд справи за поданням 57 народних депутатів про відповідність Конституції закону «Про засади державної мовної політики» від 3 липня 2012 року, відомий громадськості як «мовний закон» Ківалова-Колесніченка. Як йдеться в проекті порядку денного на сайті суду, усне слухання розпочнеться о 10:00.

Конституційне подання 57 народних депутатів про конституційність «мовного закону» надійшло до КСУ в липня 2014 року, а вже у жовтні було відкрито провадження у справі про конституційність закону.

Верховна Рада ухвалила ініційований Партією регіонів законопроект «Про засади державної мовної політики» 3 липня 2012 року. 8 серпня тодішній президент Віктор Янукович його підписав.

У дні Революції гідності в лютому 2014 року Верховна Рада проголосувала за законопроект про скасування «мовного закону», але тодішній в.о. президента і спікер Олександр Турчинов його не підписав. Таким чином, закон про скасування не набрав чинності, а так званий «мовний закон» Ківалова-Колесніченка є чинним.

XS
SM
MD
LG