Доступність посилання

ТОП новини

Пакистанська опозиція спростовує загибель протестувальників у сутичках з поліцією


Імран Хан (П) на мітингу в Ісламабаді, Пакистан, 1 липня 2016 року
Імран Хан (П) на мітингу в Ісламабаді, Пакистан, 1 липня 2016 року

Пакистанський опозиційний лідер Імран Хан і його політична партія спростовують повідомлення про загибель 2 їхніх прихильників під час сутичок з поліцією в Ісламабаді.

1 листопада в опозиційній партії «Пакистан Техрік-е-Інсаф» повідомили, що після перевірки з’ясувалося, «що жодна людина не загинула під час конфлікту». Імран Хан, своєю чергою, також повідомив у Twitter, що ніхто з опозиціонерів не загинув.

Раніше у вівторок один із лідерів партії «Пакистан Техрік-е-Інсаф» Шах Мехмуд Куреші заявив, що двоє людей померли 1 листопада «через надмірне застосування прострочених балончиків зі сльозогінним газом» поліцією під час нічних сутичок.

Сотні прихильників опозиційного лідера Імрана Хана намагаються зайти в Ісламабад, щоб провести демонстрацію, яку Хан назвав вимогою відставки прем’єра Наваза Шаріфа.

Імран Хан погрожував заблокувати Ісламабад із наміром усунути з посади Шаріфа, якого звинувачують у корупції після витоку «панамських документів». Проте 1 листопада, після рішення пакистанського суду створити комісію для розслідування фінансового скандалу, Хан заявив, що проведе «святковий» мітинг.

Документи, оприлюднені у квітні панамською фірмою Mossack Fonseca, свідчать, що дочка Шаріфа і двоє його синів мають офшорні компанії, зареєстровані на Британських Віргінських островах.

Родина Шаріфа відкидає звинувачення.

Реєстрація офшорних компаній у Пакистані не заборонена, але Хан вважає, що гроші Шаріфів були отримані корупційним шляхом.

XS
SM
MD
LG