Доступність посилання

ТОП новини

Росія: активіста Дадіна 2 листопада мають обстежити «незалежні лікарі»


Ільдар Дадін
Ільдар Дадін

Ув’язненого російського активіста Ільдара Дадіна, який заявив про тортури в колонії, 2 листопада мають обстежити «незалежні лікарі», повідомила агентству «РИА Новости» заступник голови московської Громадської спостережної комісії Єва Меркачева.

1 листопада вона заявила, що Федеральна служба Росії з виконання покарань запропонувала правозахисникам вибрати саме тих лікарів, яким вони довіряють.

Міжнародна правозахисна організація Amnesty International в заяві, оприлюдненій 1 листопада, зажадала негайного звільнення активіста і в’язня сумління Ільдара Дадіна, а також розслідування його скарг на тортури.

Раніше адвокат Олексій Ліпцер повідомив, що під час зустрічі в колонії Дадін поскаржився йому на побиття і катування в штрафному ізоляторі (ШІЗО). У Федеральній службі Росії з виконання покарань по республіці Карелії, де утримують Дадіна, підтвердили, що до нього «застосували фізичну силу», і заявили, що зробили це через його поведінку і відмову виходити з камери.

У грудні 2015 року Басманний суд Москви засудив Ільдара Дадіна до трьох років колонії загального режиму за звинуваченням у неодноразовому порушенні правил проведення публічних заходів. Пізніше термін був скорочений до двох з половиною років. У середині жовтня стало відомо, що активіста помістили в ШІЗО.

XS
SM
MD
LG