Доступність посилання

ТОП новини

Рада ратифікувала Меморандум у галузі оборони із Великобританією


Верховна Рада ратифікувала Меморандум про взаєморозуміння між Кабінетом міністрів України і урядом Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії щодо співпраці у сфері оборони. За це віддали голоси 236 депутатів.

Таким чином, держави зобов’язуються здійснювати двостороннє співробітництво у галузі оборони задля укріплення миру і стабільності. Документ передбачає обмін досвідом у підготовці особового складу та воєнних доктрин, підготовку військовослужбовців у навчальних центрах, проведення консультацій із оборонної політики, участь у спільних навчаннях, консультування щодо військової розвідки.

Рада ратифікувала Меморандум у галузі оборони із Великобританією
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:04 0:00

«Нам сьогодні вкрай важливо спілкуватись із тими країнами, які мають свою потужну армію», – сказала Оксана Юринець, член комітету з питань європейської інтеграції.

Меморандум розробляли з ініціативи британської сторони. Витрат із держбюджету, пов’язаних із реалізацією цього меморандуму, не передбачається.

Проведення Збройними силами Великобританії військових навчань в Україні буде регулюватись окремим Меморандумом про взаєморозуміння від 18 липня 1996 року.

Між Україною у Британією від 10 лютого 1993 року діє Договір про принципи відносин і співробітництво, від 6 вересня 2004 року – Меморандум про взаєморозуміння щодо обміну і взаємної охорони інформації з обмеженим доступом у сфері оборони.

XS
SM
MD
LG