Доступність посилання

ТОП новини

Путін доручив запровадити нову «гуманітарну паузу» в Алеппо 4 листопада


Алеппо, 29 жовтня 2016 року
Алеппо, 29 жовтня 2016 року

Президент Росії Володимир Путін доручив запровадити нову «гуманітарну паузу» в сирійському місті Алеппо 4 листопада, повідомив керівник Генштабу Збройних сил Росії Валерій Герасимов.

За його словами, рішення було ухвалене міністром оборони Росії Сергієм Шойгу за дорученням Путіна, «щоб уникнути безглуздих жертв».

Герасимов також додав, що «всі раніше підготовлені в Алеппо російським Центром примирення гуманітарні коридори продовжать працювати для виходу цивільного населення і бойовиків».

20 жовтня Росія запровадила «гуманітарну паузу», під час якої Москва і сирійський уряд взяли на себе зобов’язання припинити повітряні атаки. Пізніше тимчасове перемир’я кілька разів продовжували. За цей час ООН не змогла евакуювати мирних жителів з міста через відсутність гарантій безпеки.

23 жовтня правозахисники повідомили про відновлення бомбардувань.

Місто Алеппо розділене на зони, зайняті силами президента Сирії Башара Асада і загонами опозиції. Урядова армія за підтримки російської авіації завдає ударів по контрольованих повстанцями районах. 28 жовтня низка ЗМІ повідомили, що сили опозиції почали наступ на урядові війська.

XS
SM
MD
LG