Доступність посилання

ТОП новини

За минулу добу на Донбасі 2 військових загинули, 5 поранені – Лисенко


Андрій Лисенко
Андрій Лисенко

За минулу добу внаслідок бойових дій на Донбасі 2 українських військовослужбовців загинули, п’ятеро поранені, повідомив речник Міністерства оборони України з питань АТО Андрій Лисенко.

Він зазначив, що вчора на луганському напрямку було три обстріли з боку підтримуваних Росією бойовиків, зокрема, в Станиці Луганській, Лопаскиному і в Кримському.

На донецькому напрямку, за даними Лисенка, понад 80% обстрілів бойовиків сталися в авдіївській промзоні, сепаратисти застосовують міномети.

Речник АТО повідомив, що на маріупольському напрямку вчора були обстріли у Красногорівці, на ділянці фронту Павлопіль-Широкине, у Новомихайлівці та Славному (Мар’їнський район), Пищевику (поблизу Павлополя).

«Окрім мінометів та гармат, окупанти неодноразово застосовували БМП та снайперів. Бойові дії тривають по всьому фронту, українські війська відкривають вогонь у відповідь», – сказав Лисенко.

Сепаратисти з угруповання «ДНР» звинувачують українських військових в обстрілі населених пунктів Зайцеве, Ясинувата, Спартак, Старомихайлівка, Пікуз (колишнє Комінтернове), Саханка. В угрупованні «ЛНР» про обстріли з боку українських військових не повідомляють, але звинувачують у зриві розведення сторін біля Станиці Луганської.

Від кінця квітня мав би діяти режим припинення вогню на Донбасі, про що домовилися учасники Тристоронньої контактної групи. Проте обстріли на Донбасі тривають, а сторони конфлікту звинувачують одна одну у порушенні режиму тиші.

XS
SM
MD
LG