Доступність посилання

ТОП новини

Кабмін відмовив компанії Yuzgaz в участі в проекті щодо Юзівської площі


Кабінет міністрів відмовив компанії Yuzgaz в участі в угоді про розподіл вуглеводнів щодо Юзівської площі. Відповідне рішення було ухвалено на засіданні у середу.

«Підтримати пропозицію міністра енергетики та вугільної промисловості щодо відмови ТОВ «Надра Юзівська» у відступленні права та обов’язків, визначених угодою про розподіл вуглеводнів в межах ділянки «Юзівська», – сказав під час засідання уряду прем’єр Володимир Гройсман.

1 листопада в компанії Yuzgaz повідомили про проведення наради за участі сіністра енергетики та вугільної промисловості Ігоря Насалика, представників «Надра Юзівська», компанії Yuzgaz. Компанія представила основні положення своєї пропозиції щодо реалізації проекту пошуку та видобутку вуглеводнів в межах Юзівської ділянки. Також Yuzgaz заявили, що, серед іншого, запропонували уряду й «Надра Юзівська» забезпечити мінімальні початкові інвестиції на перші 5 років на рівні 200 мільйонів доларів.

У серпні «Надра Юзівська» і Yuzgaz направили до Кабміну запит щодо надання згоди на відступлення «Надра Юзівська» частини належної їй частки участі в правах та зобов’язаннях інвестора за угодою на користь компанії Yuzgaz. Відповідно до чинного законодавства, держава має надати згоду або вмотивовану відмову щодо запропонованого відступлення, якщо Кабмін не надав відповіді протягом 90 днів з дня отримання запиту, згода держави вважається отриманою.

Юзівська ділянка надр розташована в Дніпровсько-Донецькому нафтогазоносному басейні на території двох областей: Донецької і Харківської. Розмір ділянки складає 7886 квадратних метрів.

XS
SM
MD
LG