Доступність посилання

ТОП новини

Антикорупційні інституції мають проаналізувати е-декларації і зробити висновки – Йованович


Марі Йованович
Марі Йованович

Подання електронних декларацій є важливим, але першим кроком для досягнення прозорості у питанні статків українських можновладців, заявляє посол США в Україні Марі Йованович. В інтерв’ю Радіо Свобода вона заявила, що очікує на уважний аналіз декларацій депутатів і посадовців із боку антикорупційних органів.

«Система електронного декларування була запущена для того, щоб збільшити прозорість, щоб український народ був упевнений, що їхні лідери, державні службовці не мають конфлікту інтересів, що їхнє багатство здобуте законним шляхом. Ми маємо перший крок – українські посадовці подали свої декларації. Найважливіше, що антикорупційні інституції на кшталт Національного антикорупційного бюро чи Національного агентства з запобігання корупції проаналізують електронні декларації і зроблять висновки. Це – другий важливий крок», – зазначила Марі Йованович.

Раніше представництво ЄС в Україні наголошувало на важливості організації незалежної перевірки Національним агентством з питань запобігання корупції (НАЗК) електронних декларацій доходів і майна українських чиновників, а також невтручанні у роботу відомства з боку політиків.

У ніч на 31 жовтня завершився перший етап подання електронних декларацій за 2015 рік для суб’єктів декларування, які займають відповідальне й особливо відповідальне становище.

XS
SM
MD
LG