Доступність посилання

ТОП новини

Адвокат: журналіст Сущенко під час затримання жодних документів не підписував


Роман Сущенко
Роман Сущенко

Адвокат Марк Фейгін заявляє, що його підзахисний, журналіст Роман Сущенко під час затримання жодних документів не підписував, хоча йому пропонували підписати добровільне повідомлення про злочин.

«Сущенко при затриманні нічого не підписував, хоча йому намагались оформити «явку з повинною» і вимагав зустрічі з консулом України», – сказав Фейгін, якого цитує кореспондент Радіо Свобода.

Адвокат зазначає, що засідання у справі Сущенка відбуватимуться у закритому форматі, а судовий процес може затягнутися на два роки.

30 вересня в Москві був затриманий український журналіст, власний кореспондент агентства «Укрінформ» у Франції Роман Сущенко, який прибув до Росії у приватних справах, щоб відвідати родичів. Федеральна служба безпеки Росії звинуватила його у шпигунстві і заявила, що він є «співробітником Головного розвідувального управління Міністерства оборони України». Суд заарештував журналіста на два місяці.

Міністерство оборони України категорично відкинуло заяви про причетність журналіста до відомства і до військової розвідки. Сам Роман Сущенко провини не визнає.

1 листопада у МЗС України відбулась міжвідомча нарада за участі Фейгіна, обговорювалися перспективи якнайшвидшого повернення Сущенка в Україну.

XS
SM
MD
LG