Доступність посилання

ТОП новини

Умерову оновили обвинувачення, вручили уточнену постанову – адвокат


Ільмі Умеров
Ільмі Умеров

У кримському управлінні Федеральної служби безпеки Росії заступнику голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерову вручили оновлену постанову про притягнення його до відповідальності як обвинуваченого. Про це повідомляє його адвокат Еміль Курбедінов у відеозверненні, опублікованому на його сторінці в Facebook.

«У постанові уточнили звинувачення в зв’язку з поданими результатами експертизи. Нагадаю, слідство направляло матеріал, який був знятий ATR (телеканал – ред.) для того, щоб вони відповіли, чи є там певні елементи екстремізму. На що експертиза відповіла, звичайно, задовільно. Ці дані були включені до постанови про притягнення як обвинуваченого», – пояснив адвокат.

У зв'язку з новими обставинами справи, слідчий хотів провести ще один допит, від якого Умеров відмовився, додав адвокат.

ФСБ Росії затримала Ільмі Умерова в Бахчисараї 12 травня цього року. Проти Умерова російські силові органи в анексованому Криму порушили кримінальну справу за статтею про «сепаратизм».

У серпні підконтрольний Росії Київський райсуд Сімферополя ухвалив рішення про необхідність проходження Умеровим стаціонарної судово-психіатричної експертизи. 7 вересня Ільмі Умеров вийшов із психіатричної клініки. Зараз він перебуває на підписці про невиїзд.

У російському правозахисному центрі «Меморіал» назвали кримінальне переслідування заступника голови Меджлісу незаконним і політично мотивованим.

XS
SM
MD
LG