Доступність посилання

ТОП новини

Компанія «Арселор Міттал Кривий Ріг» сплатила понад 72 мільйона гривень через викиди – Луценко


©Shutterstock
©Shutterstock

Гірничо-металургійний комбінат «АрселорМіттал Кривий Ріг» сплатив понад 72 мільйони гривень за порушення законодавства про охорону навколишнього середовища. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив генпрокурор Юрій Луценко.

За його словами, гроші з компанії стягнули за позовом прокуратури Дніпропетровської області через перевищення норми викидів забруднюючих речовин.

У компанії «АрселорМіттал Кривий Ріг» підтвердили виконання рішення Дніпропетровського апеляційного господарського суду про виплату 72 мільйонів гривень у вигляді стягнення збитків, заподіяних державі внаслідок порушення вимог природоохоронного законодавства.

«Рішення апеляційного суду набрало чинності, сьогодні «АрселорМіттал Кривий Ріг» добровільно сплатило вказану судом суму, не чекаючи на процедуру примусового стягнення», – заявили у компанії.

Суд уже розглядав питання шкоди довкіллю від «Арселор Міттал Кривий Ріг», зокрема, у 2012 році суд встановив, що підприємство має сплатити державі понад мільйон гривень за наднормовий викид забруднюючих речовин в атмосферу.

«АрселорМіттал Кривий Ріг» є одним з найбільших виробників сталевого прокату в Україні, спеціалізується на виробництві довгомірного прокату, зокрема, арматури і катанки із звичайних і низьколегованих марок сталі, також виробляє агломерат, концентрат, кокс, чавун.

«АрселорМіттал Кривий Ріг» (раніше мав назву «Криворіжсталь), підприємство повторно приватизували у 2005 році.

XS
SM
MD
LG