Доступність посилання

ТОП новини

Як пережити е-декларування (огляд преси)


Політична карикатура Євгенії Олійник
Політична карикатура Євгенії Олійник

Вже тиждень топ-тема в Україні – е-декларації чиновників. Оприлюднені мільйони, коштовності і нерухомість шокували українців: багато хто відчуває злість, заздрість, розчарування. Як побороти ці негативні почуття і допомогти собі пережити е-декларування, розповідає газета «Сегодня». Зокрема, видання пише, що від заздрості допоможе «тиша», від злості – шум дощу, від розчарування – ініціативність.

Газета «Сегодня» інформує, що поліцейських планують карати за нецензурну лайку на роботі, штрафувати за розбиті авто і нагороджувати пістолетами або кортиками за особливі заслуги. Такі норми вказані в Дисциплінарному статуті Нацполіції, який Верховна Рада планує розглянути цього тижня. Докладніше про новий законопроект «Сегодня» розповідає в статті «Статут для копів: штраф за авто і соцмережі».

У Росії потурбувались про необхідність викладання школярам найновітнішої історії, включаючи події, пов’язані з «приєднанням» до Росії Криму і війною на Донбасі. З якою метою реалізується цей проект і чому він з’явився саме зараз, аналізує експерт газети «День». Він вважає, те, що у Кремлі розраховують прищепити населенню психологію фортеці в облозі. Заголовок статті – «Криве дзеркало сучасної історії».

Популярність Путіна знизилася вперше після анексії Криму. Починається процес легкого, однак протверезіння, – стверджує в тижневику «Країна» російський історик і правозахисник Михайло Савва. Він переконує, що війна проти України – це межа можливостей Путіна. Далі він не піде. А після падіння путінського режиму Росія опиниться в залежності від Заходу, який наполягатиме на поверненні Криму Україні. Докладніше з думкою експерта тижневика можна ознайомитись в статті «До президентських виборів Путін може не дотягнути».

Із 2014 року, коли розпочалася агресія Росії, Україна живе від мобілізації до мобілізації, констатує газета «День». Їх держава пережила вже шість. Водночас постійно наголошується на необхідності створення професійної армії, яка для багатьох асоціюється з поняттям «контрактна армія». Однак, як зазначає газета, контрактну систему не завжди доцільно ототожнювати з професіоналізмом. Армію можна буде вважати професійною тоді, коли понад 50% солдатів та сержантів із бойового складу будуть тими контрактниками, які відслужили три і більше років. «День» наголошує, що потрібно створювати професійне ядро з людей, які перебувають безпосередньо в зоні бойових дій. Заголовок статті – «Контрактники є. Чи є професійна армія?».

  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG