Доступність посилання

ТОП новини

У Києві рух по вулиці Хрещатик відновили – поліція


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

У Києві рух по вулиці Хрещатик відновили, повідомляє прес-служба поліції.

Раніше сьогодні у центрі Києва понад три сотні вкладників банку «Михайлівський», які вимагають повернення коштів, перекрили Хрещатик. Мітингувальники влаштували штовханину із правоохоронцями, силовики затримали одного з учасників акції.

23 травня Національний банк своєю постановою визнав банк «Михайлівський» неплатоспроможним і запровадив у ньому тимчасову адміністрацію. Однак відтоді, за словами вкладників банку, вони не можуть отримати ані своїх депозитів, ані коштів на карткових рахунках, ані навіть використовувати їх у безготівкових розрахунках.

Вкладники банку «Михайлівський» уже кілька разів проводили акції протесту, вони перекрили вулицю Хрещатик з вимогою повернути їхні кошти.

12 серпня прокуратура Києва повідомила про затримання голови правління банку. Його підозрюють у розкраданні 870 мільйонів гривень банківських коштів та доведенні банку до неплатоспроможності. 13 серпня суд арештував затриманого на 2 місяці.

23 серпня зі вкладниками банку «Михайлівський» зустрівся президент України Петро Порошенко, який пообіцяв узяти справу щодо виплати їхніх вкладів на особистий контроль.

У серпні Фонд гарантування вкладів фізичних осіб тимчасово зупинив виплати вкладникам банку «Михайлівський», проте 2 вересня їх відновили.

XS
SM
MD
LG