Доступність посилання

ТОП новини

Прокуратура направила до суду справу щодо екс-ректора НАУ


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Прокуратура Києва направила до суду обвинувальний акт щодо колишнього ректора Національного авіаційного університету.

Як повідомляє прес-служба Генпрокуратури, екс-ректора підозрюють у службовій недбалості, внаслідок якої державі завдано збитків на суму майже 9 мільйонів гривень.

«У 2007 році між Національним авіаційним університетом та будівельною компанією був укладений договір, за яким вказаному підприємству були передані функції замовника будівництва житлового будинку для освітнього закладу на вулиці Михайла Донця у Солом’янському районі Києва», – йдеться у повідомленні.

У ГПУ зазначають, що за умовами договору усі витрати на розробку проектної документації щодо будівництва покладалися на це приватне підприємство.

«У подальшому внаслідок незаконних дій екс-ректора замовника будівництва замінили на іншого, а університет зобов’язали за власні кошти розробити всю проектну документацію. На це з державного бюджету було необґрунтовано витрачено майже 9 мільйонів гривень», – додають у відомстві.

У прокуратурі не вказують прізвища колишнього ректора НАУ.

Крім того, наприкінці серпня цього року Служба безпеки України, Національне антикорупційне бюро та Спеціальна антикорупційна прокуратура повідомили про затримання на хабарі в.о. ректора НАУ Володимира Харченка.

Харченкові інкримінують вчинення злочину, передбаченого частиною 4 статті 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди в особливо великому розмірі, або вчинене службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище). Сам він заперечував висунуті обвинувачення.

XS
SM
MD
LG