Доступність посилання

ТОП новини

Бальцерович: критика на адресу Гонтаревої безпідставна


Лешек Бальцерович
Лешек Бальцерович

Представник президента України в уряді, співголова стратегічної групи радників із підтримки реформ Лєшек Бальцерович висловив підтримку діяльності Нацбанку і його голови Валерії Гонтаревої.

«Я дещо здивований цими політичними атаками, тому що вони безпідставні. Я дуже поважаю пані Гонтареву», – сказав Лешек Бальцерович в ефірі Радіо Свобода.

На його думку, політика НБУ врятувала Україну від ще більшої кризи.

«Треба пам’ятати, що після Януковича це була катастрофа в банківській і фіскальній системі. І політика центрального банку, не тільки на мою думку, але й на думку багатьох професійних організацій, таких як МВФ, оцінюється дуже високо», – зазначив він.

3 листопада у центрі Києва понад три сотні вкладників банку «Михайлівський», які вимагали повернення коштів, перекривали вулицю Хрещатик. Цього року Національний банк постановою визнав банк «Михайлівський» неплатоспроможним і запровадив у ньому тимчасову адміністрацію.

1 листопада вкладники кількох українських банків-банкрутів пікетували Національне антикорупційне бюро з вимогою розслідувати діяльність глави Нацбанку України Валерії Гонтаревої.

У жовтні цього року комітет Верховної Ради з питань фінансової політики та банківської діяльності підтримав рішення рекомендувати звільнити голову Національного банку України Валерію Гонтареву.

XS
SM
MD
LG