Доступність посилання

ТОП новини

Бальцерович: АМКУ і ФДМУ мають робити більше для впровадження реформ


Лешек Бальцерович
Лешек Бальцерович

Представник президента України в уряді, співголова стратегічної групи радників із підтримки реформ Лешек Бальцерович вважає, що Антимонопольний комітет України має докласти більше зусиль для виявлення монополістів.

«Я трошки здивований роботою Антимонопольного комітету. Я думаю, що вони мають зробити більше, щоб бачити, де є монопольні позиції чи державні, чи олігархів, де є прибутки, які не є ринковими прибутками, щоб це усунути», – сказав Лешек Бальцерович в ефірі Радіо Свобода.

Також у нього є й питання до роботи Фонду держмайна України.

«Нічого не робиться щодо приватизації. А державні підприємства – це, звісно, можливість, щоб отримувати різну вигоду... Можна сказати, що це корупція. Ті, хто захищає державні підприємства, де-факто вони захищають корупцію. І дивуються, що за останніх 11 років в Україні майже не було приватизації, включаючи останніх три роки», – зазначив Лешек Бальцерович.

За словами Бальцеровича, в України є ще кілька місяців, щоб прискорити реформи. Далі, на його думку, втілити у життя якісь зміни вже не вдасться через наближення виборів.

Сам Бальцерович планує бути радником в Україні до кінця року, а далі вирішить, чи продовжувати співпрацю з урядом, залежно від результатів роботи.

У квітня 2016 року президент України Петро Порошенко призначив своїм представником в уряді відомого економіста і колишнього польського урядовця Лешека Бальцеровича. Разом з колишнім заступником прем’єр-міністра Словаччини Іваном Міклошем Бальцерович очолює групу стратегічних радників з підтримки реформ в Україні.

XS
SM
MD
LG